Idei mobila, Mobiro

Explorând Eleganța cu “Peach Fuzz”, culoarea anului 2024: sfaturi și îndrumări.

color-of-the-year-2024

Dacă și tu vrei să fi în trend în anul 2024, noi avem câteva sfaturi utile. Pentru amenajarea locuinței tale folosind ca și elemente centrale piese în culoarea anului.

Nu știai?

În fiecare an cei de la PANTONE aleg o culoare pe baza unor criterii bine stabilite.

Anul 2024 este reprezentat de o culoare caldă, sensibilă care inspiră un sentiment reconfortant.

citat - latrice eiseman

Iată câteva idei de integrare a culorii anului în amenajarea interioară:

Nuanța de culoare este Peach Fuzz 13-1023. Această culoare are la bază o nuanță de piersică care este amestecată cu o nuanță de roz antic. Dacă îți dorești un spațiu cald și feminin, dar totuși nu vrei să creezi o cameră în stil Barbie, această nuanță este ideală pentru a fi integrată prin intermediul a diferite obiecte decorative.

În următoarele rânduri o să îți prezentăm câteva idei utile pentru a folosi această nuanță în amenajarea a diferite încăperi.

Combinațiile de culori se pot realiza prin aplicarea unei culori pe pereți și asortarea acestora cu un mobilier potrivit.

living cu pereti peach fuzz si canapea gri

De exemplu, dacă dorești să aduci doar câteva accente de Peach Fuzz 13-1023 vă recomandăm să folosiți această culoare pentru a decora pereții livingului sau dormitorului. Dacă considerați că este prea pronunțată această culoare, puteți să vopsiți doar un perete, restul perețiilor pot fi în diverse nuanțe de alb sau un gri deschis pastelat precum Vaporous Gray 12-4302 TCX (denumire din paleta de culori PANTONE).

culori peach si gray din paleta pantone

Mobilierul poate să fie în diverse culori fiind tratat ca și un obiect de decor, acesta întregește și conturează spațiul de living oferind și funcționalitate! Se pot alege tapițerii cu culori mai închise sau mai îndrăznețe.

În acest mod se va crea un contrast plăcut la vedere și o să ofere un strop de viață întregii încăperi.

living cu pereti si accesorii peach fuzz

Armonizarea acestei nuanțe cu celelalte piese de mari dimensiuni, precum mobila de living sau canapeaua, se poate realiza și prin adăugarea unor mici accente de peach fuzz precum perne, pături sau alte oviecte decorative.

De exemplu, în dormitor se poate adăuga o lenjerie de culoarea peach fuzz și alte culori derivate. Dacă consideri că aceasta va fi culoarea ta preferată pe termen lung, poți să optezi pentru un pat dormitor cu tapițerie în nuanțe de piersică.

dormitor cu lenjerii in nuanta de peach fuzz

De când a devenit această culoare populară?

Culoarea Peach Fuzz este populară cel puțin din anul 1989, când marele designer Mark Hampton  s-a referit la aceasta în tratatul său numit „On Decorating”. Acest factor demonstrează rezistența culorii de-a lungul anilor.

În anul 2024 a devenit, din nou, o culoare foarte populară care deja influențează multe domenii economice. Foarte multe întreprinderi au ales să se folosească de această nuanță de roz antic. Lanțurile de magazine de modă au implementat colecții folosind materiale textile în culoarea aceasta. Multe persoane au ales să folosească culoarea aceasta pentru a îmbrăca pereții propriei case sau pentru decorarea acesteia cu accente de roz care se regăsesc pe draperii, perdele, canapele, obiecte decorative, chiar și pe mobilier. Chiar și cei care au desemnat că aceasta este culoarea anului (PANTONE) au legat parteneriate cu diferite companii pentru a comercializa diferite obiecte de decor pentru casă sau obiecte personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *