Idei mobila

Află cum alegi o saltea care îți va îmbunătăți instant somnul

cum alegi o saltea

Salteaua este o investiție de durată foarte importantă. De ce? O saltea bună este considerată de mulți oameni ca fiind cea mai importantă pentru un somn liniștit. În schimb, un somn care nu este suficient de odihnitor va avea un efect negativ asupra sănătății. Nu știi cum alegi o saltea ieftina și bună? 

Întrucât o saltea este atât de importantă, merită să vezi ce trebuie să faci pentru a fii sigur că te bucuri de salteaua potrivită pentru tine. Dacă ești în căutarea unei saltele și nu știi ce să alegi, atunci trebuie să citești neapărat acest articol!

Semne care arată că trebuie sa inlocuiesti salteaua

În general, starea degradată a saltelei îi determină pe oameni să o schimbe. Cum îți poți da seama dacă salteaua ta trebuie înlocuită? Pentru început, dacă salteaua ta este veche de 8-10 ani sau mai mult, ar trebui să începi să cauți alta. Poți să iei în considerare mai mulți factori. 

Te trezești dimineața cu dureri de spate, de gât sau cu o senzație de rigiditate? Aceste probleme apar deoarece salteaua ta nu mai poate să asigure condițiile ideale pentru un somn liniștit. Se poate ajunge ușor la probleme de sănătate. Dacă ai copii, o bună poziție a coloanei vertebrale în timpul somnului este vitală. 

Fii atent și la aspectul saltelei tale. Nu ar  trebui ca stratul superior să fie atât de uzat încât componentele saltelei să producă disconfort, de exemplu arcurile. Dacă salteaua are denivelări sau o formă adâncită, nu mai sta pe gânduri și achiziționează una nouă! 

Te simți mai bine atunci când dormi la un prieten sau la o prietenă? Te trezești de mai multe ori în timpul nopții? Te deranjează zgomotul acela enervant al saltelei chiar și la cea mai ușoară mișcare? Acestea sunt importante semne de întrebare care ar trebui să te pună pe gânduri. 

Saltea

Cum alegi o saltea?

Acum că știi că ai nevoie de o nouă saltea, probabil că nu știi cum alegi o saltea ieftina și adaptată nevoilor tale și care să îți garanteze un somn odihnitor. Trebuie să iei în calcul mai multe criterii, iar în continuare vei afla care sunt acestea. 

  1. Tipul de saltea

Dintre toate tipurile de saltele, cele cu arcuri sunt cele mai cunoscute. Sunt accesibile ca preț și durabile. Saltelele cu arcuri sunt confortabile deoarece susțin uniform greutatea corporală și asigură o bună circulație a aerului. Aceste saltele pot fi prevăzute cu: 

  • arcuri de tip bonell – sunt conectate prin spirale metalice, fără separare și fără risc de rupere. Asigură o suprafață omogenă, dură și rezistentă, care contribuie la o poziție sănătoasă a corpului pe toată durata somnului
  • arcuri de tip pocket – sunt împachetate individual în buzunare din materiale sintetice. Aceste arcuri răspund independent la presiunea și greutatea la care sunt supuse, deci se adaptează ușor formei corpului. Sunt ideale atunci când salteaua este folosită de două persoane deoarece atenuează mișcarea și diferențele de greutate. 

 

Saltelele din latex asigură și ele o bună ventilație și, deși pot fi mai costisitoare, garantează un grad maxim de confort. Însă cel mai mare avantaj al saltelelor din latex îl reprezintă materialul din care sunt confecționate. Nivelul de confort se datorează latexului, care poate fi:

  • natural- extras din arborele de cauciuc, fabricat prin amestecarea aerului și a latexului și apoi creșterea temperaturii pentru a se forma spuma de latex. Acesta asigură o bună circulație a aerului, este rezistent și oferă protecție împotriva bacteriilor și a paraziților. 
  • artificial – numit și inteligent latex sau open latex, este elastic, rezistent și reduce presiunea asupra mai multor părți ale corpului în timpul somnului. 

 

Saltelele cu spumă de memorie, sau memory foam, sunt fabricate din spumă sintetică, de obicei poliuretanică, care conferă o senzație de „scufundare” și confort aparte. Cum? Această spumă este apreciată pentru că se adaptează formei corpului și are o reacție târzie la presiune. Aceasta asigură un somn sănătos și o temperatură optimă în timpul nopții. 

cum alegi o saltea

Sursa imaginii: Pexels.com

2. Poziția în timpul somnului îți spune cum alegi o saltea

Te-ai putea întreba dacă poziția corpului în timpul somnului chiar contează când ne gândim să achiziționăm o saltea. Deși ne mișcăm în timpul somnului, poziția în care dormim de obicei solicită anumite părți ale corpului nostru și poate crea dezechilibre ale coloanei vertebrale. O saltea potrivită ameliorează tensiunea și ne ajută să obținem un somn liniștit și odihnitor. 

Dacă dormi pe spate, cea mai importantă este coloana vertebrală. Nu este recomandată o saltea prea fermă, deoarece poate pune presiune prea mare asupra umerilor sau asupra părții de jos a spatelui. Dar nici o saltea moale nu este decizia cea mai bună deoarece poate provoca un dezechilibru între șolduri și umeri. Alege o saltea cu un nivel de fermitate mediu pentru a menține echilibrul coloanei vertebrale. 

Pentru cei care dorm pe o parte este necesar să aibă o poziție bună a umerilor și a șoldurilor. Ai putea opta pentru o saltea mai moale, astfel încât umerii și șoldurile să fie la același nivel cu coloana vertebrală. De asemenea, o saltea moale va fi avantajoasă deoarece se va adapta formei corpului. 

Nu în ultimul rând, dacă dormi pe burtă ai nevoie de o saltea mai fermă, care ridică șoldurile la nivelul umerilor. În plus, greutatea corpului trebuie susținută uniform și trebuie evitată presiunea asupra toracelui. 

Dar și dacă dormi cu partenerul sau partenera, somnul tău ar putea fi afectat. O saltea cu un grad mic de independență nu te va ajuta deoarece vei fi mereu deranjat de mișcările partenerului. De aceea, îți recomandăm o saltea cu spumă sau arcuri împachetate, care va asigura un somn liniștit. 

cum alegi o saltea

Sursa imaginii: Pexels.com

3. Cum alegi o saltea după nivelul de fermitate, greutate, vârstă și dimensiuni

Unii oameni spun că le este de mare ajutor o saltea fermă. Pe de altă parte, mulți spun că ar alege întotdeauna o saltea moale. De ce atât de multe păreri împărțite? Deoarece nivelul de fermitate se stabilește în funcție de nevoile individuale. 

Deseori, saltelele cu un nivel de ermitate mai mare le sunt recomandate celor cu probleme la nivelul coloanei vertebrale și persoanelor în vârstă. O saltea moale poate fi ideală pentru cei care își doresc confort, și menține în același timp o poziție corectă a spatelui. 

În general, persoanele cu o greutate mai mare preferă saltele mai tari, cu un grad de susținere și independență ridicat, sau chiar o saltea ortopedică. Cei cu o statură și o greutate mai mică se simt bine dormind pe o saltea mică și pufoasă. Alege salteaua cea mai potrivită în funcție de caracteristicile și nevoile tale și, desigur, în funcție de dimensiunile patului tău. 

Alte aspecte

Dacă salteaua are același nivel de confort și aceeași structură pe ambele fețe, poți să le schimbi în mod permanent. De asemenea, poți să o rotești pentru o uzură uniformă. Nu este recomandat să umezești salteaua. 

Folosește o somieră calitativă, din lamele fixate sau pur și simplu o placă de lemn care să susțină salteaua. Poți să folosești o husă de protecție, preferabil impermeabilă. Evită materialele sintetice, care  pot provoca alergii sau iritații. Aerisește, aspiră și curăță periodic salteaua pentru a asigura protecția împotriva bacteriilor. Toate aceste măsuri de siguranță o sa te ajute să te bucuri de o saltea ieftina și confortabilă. 

Alege salteaua ideală pentru tine!

Ține cont de acești factori și vei achiziționa o saltea care te va chema acasă! O astfel de saltea ieftina și de calitate găsești pe Mobiro.ro. Alătură-te comunității noastre de pe Facebook, Instagram și Pinterest pentru cele mai noi produse, oferte și concursuri. 

Deoarece dorim sa va venim in ajutor, mai jos se regaseste gama noastra de saltele și paturi

Saltea Arcuri Super Ortopedica – 140 x 200

736,90 lei TVA Inclus
Grosime Saltea

22 cm

Garantie

2 ani

Numar colete

1

Fermitate

medie

Greutate Maxima Admisa

160 kg

Saltea Arcuri Super Ortopedica – 160×200

De la 921,12 lei 736,90 lei
Grosime Saltea

22 cm

Garantie

2 ani

Numar colete

1

Fermitate

medie

Greutate Maxima Admisa

160 kg

Saltea Arcuri Super Ortopedica – 180×200

887,85 lei TVA Inclus
Grosime Saltea

22 cm

Garantie

2 ani

Numar colete

1

Fermitate

medie

Greutate maxima admisa

160 kg

Material Husa

Bumbac

Culoare

Alb + Maro

Pat 140, 160, 180 x 200 – Dormitor Timber

De la 873,11 lei 698,49 lei
Greutate 65 kg
Dimensiuni 200 × 160 × 92 cm
Brand

MobiRo

Culoare

Alege dimensiune

140×200, 160×200, 180×200

Tapiterie

Netapitat

Numar Colete

3

Retur

14 zile lucratoare

Garantie

2 ani

Pat 140, 160, 180 x 200 tapitat alb – Timber

De la 1.315,61 lei 1.025,93 lei
Greutate 75 kg
Brand

MobiRo

Culoare

,

Alege dimensiune

140×200, 160×200, 180×200

Tapiterie

Tapitat

Culoare Tapiterie

Piele Ecologica Alba

Numar Colete

4

Retur

14 zile lucratoare

Garantie

2 ani

Pat 140, 160, 180/200 tapitat negru – Timber

De la 1.315,61 lei 1.025,93 lei
Greutate 75 kg
Brand

MobiRo

Culoare

,

Alege dimensiune

140×200, 160×200, 180×200

Tapiterie

Tapitat

Culoare Tapiterie

Piele Ecologica Neagra

Numar Colete

4

Retur

14 zile lucratoare

Garantie

2 ani

Pat 160/200 dormitor – Antony

1.152,09 lei TVA Inclus
Greutate 91,7 kg
Dimensiuni 166 × 203,2 × 90 cm
Culoare

Tapiterie

Netapitat

Alege dimensiune

160×200

Colete

3

Garantie

2 ani

Retur

14 zile

Pat alb cu gri – Pablo

De la 905,23 lei 724,18 lei
Dimensiuni 171,4 × 211 × 95 cm
Brand

MobiRo

Alege dimensiune

140×200, 160×200, 180×200

Culoare

,

Tapiterie

Netapitat

Sertare

Optional

Garantie

2 ani

Retur

14 zile lucratoare

Numar Colete

2

Pat alb cu gri tapitat dormitor – Pablo

De la 1.370,78 lei 1.096,62 lei
Dimensiuni 171,4 × 211 × 95 cm
Brand

MobiRo

Alege dimensiune

140×200, 160×200, 180×200

Culoare

,

Tapiterie

Tapitat

Sertare

Optional

Garantie

2 ani

Retur

14 zile lucratoare

Numar Colete

2

Lada de depozitare

Fara lada, 1 Set ( 2 sertare), 2 Seturi (4 sertare)

Pat alb netapițat

De la 905,23 lei 724,18 lei
Dimensiuni 171,4 × 211 × 95 cm
Brand

MobiRo

Alege dimensiune

140×200, 160×200, 180×200

Culoare

,

Tapiterie

Netapitat

Sertare

Optional

Garantie

2 ani

Retur

14 zile lucratoare

Numar Colete

2

Pat alb tapițat

De la 1.370,78 lei 1.096,62 lei
Dimensiuni 171,4 × 211 × 95 cm
Brand

MobiRo

Alege dimensiune

140×200, 160×200, 180×200

Culoare

Tapiterie

Netapitat

Sertare

Optional

Garantie

2 ani

Retur

14 zile lucratoare

Numar Colete

4

Pat Blanco Tapitat Gri cu saltea aplicata

De la 3.155,78 lei 2.524,62 lei
Greutate 121,7 kg
Dimensiuni 160 × 210 × 109 cm
Tapiterie

Tapitat

Alege dimensiune

160×200, 180×200

Culoare Tapiterie

Stofa Gri

Garantie

2 ani

Retur

14 zile lucratoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *