Articole pentru dormitoare

Dormitorul perfect – 5 sfaturi esențiale

mobila dormitor perfect

Un dormitor perfect: ni-l dorim? Cu siguranță. Fiecare dintre noi avem nevoie de momente de refacere psihică și fizică, de evadare din stresul cotidian și de liniște. Dormitorul nostru este un spațiu intim, important pentru odihnă și relaxare. Aceștia sunt doi factori esențiali pentru obținerea unui randament cât mai bun în activitatea noastră de zi cu zi, la care mobila de dormitor contribuie semnificativ. Dormitorul trebuie transformat într-un loc potrivit pentru reîncărcarea bateriilor ținând cont atât de anumiți parametrii și câteva principii, dar și de preferințele personale. Un pat și un dulap de dormitor au un rol important în această privință.

Întrucât ne dorim ca toți clienții noștri să se bucure de dormitorul perfect, am pregătit câteva sugestii care te vor ajuta atunci când alegi un mobilier de dormitor. Îți prezentăm în continuare 10 sfaturi esențiale când vine vorba despre achiziționarea mobilei pentru dormitorul tău.

1. Ține cont de spațiul pe care îl ai la dispoziție

Unul dintre cele mai importante aspecte când alegi o mobila de dormitor este potrivirea acestuia cu spațiul disponibil. O cameră aglomerată, înghesuită și dezorganizată nu va face decât să îngreuneze deplasarea prin încăpere, să afecteze calitatea somnului și să aibă un impact vizual apăsător, sufocant.

De aceea, este recomandat să măsori dimensiunile dormitorului tău înainte de a decide ce mobilă vei cumpăra. Totodată, fii atent la dimensiunea patului, elementul central al dormitorului. Dacă dispui de puțin spațiu, ți-ar putea fi de folos un dulap de dormitor cu ușile glisante, pentru economisirea spațiului. În acest sens, magazinul nostru dispune de o gamă largă de  dulapuri și paturi cu dimensiuni variabile, din care poți să alegi cel mai bun mobilier pentru suprafața de care dispui.

2. Alege corect culoarea pentru mobila de dormitor

Culorile din dormitorul nostru au efect asupra creierului uman. Optează pentru culori naturale, deschise, potrivite pentru starea de relaxare și pentru un somn liniștit. Evită amestecurile exagerate de culori pentru a limita punctele de focalizare a atenției. Folosind nuanțe din aceeași gamă de culori, vei obține mai ușor un ambient propice pentru refacerea psihică. De asemenea, încearcă să asortezi culoarea mobilierului cu cea a altor obiecte și articole din dormitor, de exemplu perdeaua sau covorul. Beneficiază de paleta de culori pusă la dispoziție de Mobiro.ro, obținând un spectacol cromatic în dormitorul tău.

Set Mobilier Dormitor complet Timber 10

3. Stabilește stilul pe care îl dorești pentru dormitor

Așa cum spuneam, design-ul interior al dormitorului este un aspect legat de propriile gusturi și poate reflecta personalitatea fiecăruia. Dorești un dormitor în stil clasic? Ai putea încerca o configurație de dormitor Melos, cu corpuri simple, geometrice și simetrice, îmbrăcate într-un finisaj alb. Sau optezi pentru un stil modern? Relevante în aceată privință sunt dormitoarele cu elemente multifuncționale, de exemplu pat Alfa cu ladă de depozitare, cu spații generoase și nuanțe puțin mai închise. Indiferent de stilul ales, asigură-te că dormitorul tău îți reflectă gusturile rafinate și te definește. Acest lucru îți va aduce un plus de satisfacție și iți va da asigurarea că ai dormitorul perfect, adaptat dorințelor tale.

4. Ia în calcul nevoia de depozitare când cumperi un dulap de dormitor 

Nu trebuie să pierdem din vedere că folosim corpurile din dormitorul nostru și pentru a depozita obiecte și alte articole. Este nevoie de o organizare cât mai compactă și discretă a acestora. Pentru a nu se crea impresia de aglomerație, evită să încarci dulapurile și alte corpuri cu prea multe obiecte decorative. Folosește corpuri închise pentru obiectele care nu contribuie la estetica încăperii. În funcție de cantitatea care trebuie depozitată, îți punem la dispoziție mai multe dimensiuni și tipuri de dulapuri/dressinguri însoțite de corpuri opționale cu sertare.

5. Încadrează-te în bugetul corespunzător

Resursele financiare sunt un indicator important în ceea ce privește achiziționarea unui mobilier de dormitor. Din fericire, vindem mobilier de calitate pentru toți clienții noștri, indiferent de bugetul lor. Calculează cheltuiala și stabilește cea mai bună mobilă raportat la veniturile proprii.

Așadar, decizia de a cumpăra o mobila de dormitor presupune o analiză atentă a factorilor enumerați, completați de amprenta propriilor gusturi în materie de design interior, care conferă un rafinament unic, individualizat. Ține cont de acești factori și astfel vei obține rezultatul dorit: dormitorul perfect. Te invităm cu căldură să descoperi magazinul nostru online, care pune la dispoziția ta o varietate de produse și configurații de mobilier. Dacă articolul ți s-a părut relevant, ne-am bucura să citești și celelate articole postate pe blogul nostru la acest link. De asemenea, te așteptăm și pe paginile noastre de Instagram și Facebook, cu cele mai noi postări și inovații în gama noastră de produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *